Spárgakrémleves
- 2024. december 13.
- 0
Hozzávalók: 1 csokor zöld spárga 1 db nagy krumpli 2 evőkanál vaj 1,5 liter víz 2 dl főzőtejszín 1 erőleves kocka Só, bors, ízlés szerint Reszelt sajt 4
Hozzávalók: 1 csokor zöld spárga 1 db nagy krumpli 2 evőkanál vaj 1,5 liter víz 2 dl főzőtejszín 1 erőleves kocka Só, bors, ízlés szerint Reszelt sajt 4
Hozzávalók:
1 csokor zöld spárga
1 db nagy krumpli
2 evőkanál vaj
1,5 liter víz
2 dl főzőtejszín
1 erőleves kocka
Só, bors, ízlés szerint
Reszelt sajt
4 szelet toast kenyér
Elkészítés:
Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál vajat, amit megolvasztok. Majd beleteszem a fás résztől eltávolított és apróra felvágott spárgát a meghámozott, majd felkockázott burgonyát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és a fűszereket . Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, akkor hozzáadom a tejszint és a maradék 1 evőkanál vajat. Ezután utóízesítek, ha szükséges és botmixerrel egyneműsitem. Még egyszer felforralom és kész. Apró kockákra vágott toast kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.
Jó étvágyat!
Forrás: NewGourmetChef