2025.04.26.
Recept

Spárga hollandi mártással 

  • 2024. október 10.
  • 0

Hozzávalók: 1 csokor zöld spárga  12 dkg vaj 2 darab tojás  Só, bors/ cayenne bors / ízlés szerint  2 evőkanál fehérbor  4 dl víz  Elkészítés: Spárga :  Egy

Share:
Spárga hollandi mártással 

Hozzávalók:

1 csokor zöld spárga 

12 dkg vaj

2 darab tojás 

Só, bors/ cayenne bors / ízlés szerint 

2 evőkanál fehérbor 

4 dl víz 

Elkészítés:

Spárga : 

Egy lábasba teszem állítva az összekötözött és a fás résztől eltávolított egész spárgát. Majd hozzáöntöm a vizet, ami nem lepi el teljesen és megpárolom a spárgát. 

Hollandi mártás: 

A vajat felforraljuk és melegen tartjuk. A tojássárgáját elkeverjük a borral és vízgőz felett egy edényben állandó keverés mellett mártást készítek. Vigyázat a víz ne forrjon, mert a tojás kicsapódhat. Amikor levesszük a tűzről a vajat, óvatosan hozzáadjuk csepegtetve keverés közben.  Majd a fűszerekkel ízesítem. 

Forrás: NewGourmetChef

- Hirdetés -
‹‹ Előző

Következő ››

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük