Spagetti Carbonara
- 2024. november 14.
- 0
A recept 4 adagra Hozzávalók 15 dkg húsos füstölt szalonna vagy sonka 3 tojás 2 dl habtejszín só, bors ízlés szerint 60 dkg spagetti tészta 2 evőkanál zsír
A recept 4 adagra Hozzávalók 15 dkg húsos füstölt szalonna vagy sonka 3 tojás 2 dl habtejszín só, bors ízlés szerint 60 dkg spagetti tészta 2 evőkanál zsír
A recept 4 adagra
Hozzávalók
15 dkg húsos füstölt szalonna vagy sonka
3 tojás
2 dl habtejszín
só, bors ízlés szerint
60 dkg spagetti tészta
2 evőkanál zsír
20 dkg parmezán sajt vagy más fajta ízlés szerint
Elkészítés
A szalonnát kicsi kockákra vágom. A tojásokat a tejszínnel, borssal és a sóval habosra keverem. A szalonnakockákat forró serpenyőben a zsírral ropogósra sütjük. Közben raktunk fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Ahogy elkészült a szalonna, akkor rászedem a kész és leszűrt spagettit és összeforgatom. Ezután ráöntjük a tejszínes tojást és közepes tűzön krémesre főzzük és azonnal tálaljuk. Megszórhatjuk parmezán vagy egyéb más sajttal.
Jó étvágyat!
Forrás: NewGourmetShef