Csongrádi csípős tekercs
- 2024. január 26.
- 0
Hozzávalók 4 személy részére: 60 dkg csont nélküli sertés karaj 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg vöröshagyma 20 dkg lángolt kolbász 1 db csípős zöldpaprika só, bors ízlés szerint
Hozzávalók 4 személy részére: 60 dkg csont nélküli sertés karaj 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg vöröshagyma 20 dkg lángolt kolbász 1 db csípős zöldpaprika só, bors ízlés szerint
Hozzávalók 4 személy részére:
60 dkg csont nélküli sertés karaj
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg vöröshagyma
20 dkg lángolt kolbász
1 db csípős zöldpaprika só, bors ízlés szerint
3 ek. liszt
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
2 ek. sertés zsír
Elkészítés:
A töltelékhez a szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból. Ezután megpirítjuk a hagymát, és a zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a kolbászt. Ízlés szerint fűszerezzük. Kevés liszttel megszórjuk, és 5 percig pirítjuk. Ha a töltelék kihűlt a karaj szeleteket betöltjük a töltelékkel, majd tekercsbe hajtjuk. Hagyományos módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk, és bő olajban arany barnára sütjük. Sült burgonyával ízlésesen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Forrás, fotó: NewGourmetshef