2025.04.26.
Recept

Csongrádi csípős tekercs

  • 2024. január 26.
  • 0

Hozzávalók 4 személy részére:  60 dkg csont nélküli sertés karaj 10 dkg füstölt szalonna  20 dkg vöröshagyma  20 dkg lángolt kolbász  1 db csípős zöldpaprika  só, bors ízlés szerint 

Share:
Csongrádi csípős tekercs

Hozzávalók 4 személy részére: 

60 dkg csont nélküli sertés karaj

10 dkg füstölt szalonna 

20 dkg vöröshagyma 

20 dkg lángolt kolbász 

1 db csípős zöldpaprika  só, bors ízlés szerint 

3 ek. liszt 

2 tojás

10 dkg zsemlemorzsa

2 ek. sertés zsír 

Elkészítés:

A töltelékhez a szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból. Ezután megpirítjuk a hagymát, és a zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a kolbászt. Ízlés szerint fűszerezzük. Kevés liszttel megszórjuk, és 5 percig pirítjuk. Ha a töltelék kihűlt a karaj szeleteket betöltjük a töltelékkel, majd tekercsbe hajtjuk. Hagyományos módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk, és bő olajban arany barnára sütjük. Sült burgonyával ízlésesen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk.

Forrás, fotó: NewGourmetshef

- Hirdetés -
Következő ››

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük