2025.04.26.
Recept

Ünnepi Halászlé

  • 2024. december 10.
  • 0

A mienk egy tradicionális halászlé recept. Fogadjátok szeretettel. Valamint ez úton kívánunk Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Évet! A recept: Hozzávalók: 2 kg ponty 40 dkg (3

Share:
Ünnepi Halászlé

A mienk egy tradicionális halászlé recept. Fogadjátok szeretettel.

Valamint ez úton kívánunk Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Évet!

A recept:

Hozzávalók:

2 kg ponty 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma

3 ek zsír, 2 liter víz

Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint

2 db  halászlé kocka

Elkészítés: 

A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük a hagymával és a fűszerekkel együtt. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpasszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk.

Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.

Forrás: NewGourmetShef

- Hirdetés -

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük